miercuri, 4 mai 2011

Un articol interesant pe site-ul www.flu.ro

Trend Report - macrame pentru primavara

de Andra, 02 Mai 2011

Trend Report - macrame pentru primavara
Designeri de top ca Rachel Roy, Anna Sui, Catherine Malandrino, Adam sau Vivienne Tam au reinventat macrame-ul in colectiile lor pentru primavara/vara 2011. In acest sezon este clar faptul ca sunt in voga materiale
 si texturi ce aduc aminte de frumusetea vestmintelor din galeriile de arta, unice si lucrate de mana, purtate de mamele sau bunicile noastre!

Trendul macrame ne aduce un look mult mai boem pentru primavara si vara, senzual si delicat in acelasi timp. O piesa crosetata iti va aduce un plus de stil tinutei urbane, prin contrastul pe care acest fel de textura il face cumaterial
 ca denim, piele naturala, matase. 

foto

Elie Tahari si Ralph Lauren au introdus in colectiile lor jachete delicate, confectionate complet din macrame, un macrame cu aspect de dantela, care, fara a fi kitsch, este perfect pentru atatea ocazii. 

Incearca si tu sa gasesti un nou tip de vestmant care se poate incadra in doua stiluri in acelasi timp, o rochita mini cu croiala trapezoidala din macrame, intr-un portocaliu aprins, este un exemplu bun pentru ca reprezinta sfarsitul anilor '60, impletituri si neon in acelasi timp.

foto

O alta idee
 minunata pentru vara este topul babydoll din matase sau in, cu detalii gen broderie pe decolteu, insa o broderie crosetata in cele mai frumoase culori ale verii 2011. Pentru a fi trendy, dar originala in acelasi timp alege un mov vibrant pe care sa-l asociezi cu galben sau crem.

Alta idee iubita de scena de moda pentru acest sezon este aceea a impletiturilor, hainelor crosetate, macrame-ul devine sexy si intens, nu doar retro si demodat. O curea impletita din piele, sandale al caror “lanturi” evidentiaza piciorul frumos bronzat, rochite lejere confectionate din macrame, topuri sau chiar bijuterii care includ clasicul crochet.

Iata si cateva ponturi in ce priveste accesoriile. Anii '70 au adus impletiturile in prim plan si te poti inspira din preferintele de atunci: gentute realizate din piele, macrame, lemn gravat, impletiri de rafie sau ratan. 

Cele mai frumoase combinatii raman cele de piele alba pentru manere si fermoar, crosetarea intregului ansamblu impreuna cu bucatele de piele sau lemn intr-un crem inchis...
Interesant articol asadar doamnelor, la treaba, se poarta lucrurile crosetate si tricotate in vara aceasta.
LA MULTI ANI TEODORA!!!!
Carmen

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu