marți, 2 august 2011

Punct englezesc

     Punctul englezesc este un punct interesant ce da volum lucrului. Merge foarte bine la o jacheta de copii sau un pulover barbatesc. Trebuie tinut cont ca intra mai mult material decat la un model de elastic simplu. In esenta modelul este un ochi pe fata, un ochi pe dos, doar ca ochiul de pe fata se ia din randul anterior atat pe fata lucrului cat si pe dosul lucrului. Schema de tricotat este urmatoarea:

Legenda:
 ochi tricotat pe fata
 ochi tricotat pe dos
 ochi tricotat pe fata ridicat din randul de dedebubt
 ochi de margine
Esantionul tricotat:
  Mai este o varianta pe care o putem numi jumatate de punct englezesc in care numai pe fata lucrului ochiul fata se ia din randul anterior iar pe dos se lucreaza un ochi fata un ochi dos.

Carmen





6 comentarii:

Diana spunea...

Buna!
Vreau sa lucrez modelul acesta tot in 2 culori pentru un fular. Cum sa incep?Cum sa montez ochiurile?

Anonim spunea...

Buna!
Vreau sa lucrez modelul acesta tot in 2 culori pentru un fular. Cum sa incep?Cum sa montez ochiurile?Si cand sa schimb culoarea?

Carmen spunea...

Modelul este intr-o singura culoare dar se poate lucra si in doua culori.Montezi ochiurile , pentru un fular in functie de grosimea firului si latimea pe care o doresti poti monta 25 - 40 ochiuri cu o culoare si te intorci cu aceeasi culoare incepand modelul. Poti schimba culoarea si faci din nou un rand dus si unul intors cu cea de-a doua culoare. poti face si dungi, lucrezi 10 randuri cu o culoare si 10 randuri cu cealalta culoare. Parea mea este ca intr-o culoare este mai frumos, sau poti lua un fir in degrade. Am lucrat putin in 2 culori sa vezi cum iese. Oricum spor la lucru.
Carmen

Unknown spunea...

Foarte frumos modelul acesta,voi face un fular pentru ca de mult imi doresc unul facut de mine cu acest model, numai nu stiam cum se face.

iuliana spunea...

Buna. As vrea sa lucrez acest model, dar n-am inteles foarte bine ce inseamna ''ochi tricotat pe fata ridicat din randul de dedebubt ''

Carmen spunea...

https://youtu.be/KM38izEghuE
Uite aici un exemplu. Sper sa iti fie de folos.

Trimiteți un comentariu