joi, 10 februarie 2011

Caciulita bebelus

  Ce poate fi mai frumos drept cadou pentru un bebelus decat o caciulita practica si simpla.

  Caciulita este alba cu dungi albastre. Se lucreaza o bentita formata din 6 parti in care se creste si se scade de-o parte si de alta.

  Caciulita dupa ce este cusuta.


 Caciulita pe un bol, pentru a exemplifica cum arata. E foarte practica pentru ca acopera foarte bine urechile.

Carmen


11 comentarii:

Anonim spunea...

as vrea sa stiu ce inseamna "se creste si se scade de o parte si de alta"
ar putea sa-mi explice cineva?!
multumesc!
emilia

Carmen spunea...

In functie de marimea pe care o dorita si de fir se stabileste un anumit numar de ochiuri. Spre exemplu daca avem 61 de ochiuri se procedeaza in felul urmator:se tricoteaza trei randuri pe dos apoi se incepe modelul, se tricoteaza 1 ochi de margine, se creste 1 ochi, se tricoteaza 9 ochiuri, se tricoteaza 2 ochiuri impreuna spre stanga( adica se scade 1 ochi), se tricoteaza 1 ochi, se tricoteaza 2 ochiuri impreuna spre dreapta(adica se scade 1 ochi), se tricoteaza 9 ochiuri, se creste 1 ochi, se tricoteaza 1 ochi, se creste 1 ochi,se tricoteaza 9 ochiuri, se tricoteaza 2 ochiuri impreuna spre stanga( adica se scade 1 ochi), se tricoteaza 1 ochi, se tricoteaza 2 ochiuri impreuna spre dreapta (adica se scade 1 ochi), se tricoteaza 9 ochiuri, se creste 1 ochi, se tricoteaza 1 ochi, se creste 1 ochi,se tricoteaza 9 ochiuri, se tricoteaza 2 ochiuri impreuna spre stanga( adica se scade 1 ochi), se tricoteaza 1 ochi, se tricoteaza 2 ochiuri impreuna spre dreapta(adica se scade 1 ochi), se tricoteaza 9 ochiuri, se creste 1 ochi, se tricoteaza 1 ochi de margine, toate aceste ochiuri tricotanduse pe fata. Pe dos toate ochiurile se tricoteaza dos. Pe randul urmator se tricoteaza ca in explicatiile de mai sus si asa mai departe pana se ajunge la marimea dorita dupa care se incheie lucrul.

Anonim spunea...

Multumesc mult!
Sincer nu ma asteptam sa primesc un raspuns atat de prompt si de explicit.
Ma bucur ca am descoperit site-ul acesta!

Anonim spunea...

cu tot respectul , va rog sa-mi spuneti si mie unde gresesc. respect intocmai explicatiile dv. doar ca nu iese ceea ce trebuie. adica atunci cand incep sa cresc si sa scad , ultima parte ,respectiv aceasta"tricoteaza 2 ochiuri impreuna spre stanga( adica se scade 1 ochi), se tricoteaza 1 ochi, se tricoteaza 2 ochiuri impreuna spre dreapta(adica se scade 1 ochi), se tricoteaza 9 ochiuri, se creste 1 ochi, se tricoteaza 1 ochi de margine, " la mine iese invers...cresc 1 lucrez unul cresc 1 lucrez 9 cresc 1 ochi de margine...si coltul nu mai iese pe mijlocul fruntii ci cam pe lateral...! am facut si desfacut pana cred ca o sa fie mosura mica bebelului...cred ca am reusit sa explic necazul meu ...va rog ajutatima sa inteleg unde gresesc. n-am lucrat mai nimic in viata mea , asa ca nu-s priceputa deloc. plus ca daca ma apuc de vreuna cu ochiuri mai mult de 61 cate ati dat dv ca exemplu deja m-am pierdut de tot, ca n-as sti cum sa le impart ... va multumesc !

Carmen spunea...

E greu sa imi dau seama unde gresesti. Da nu ai lucrat niciudata cel mai bine ar fi daca ai gasi pe cineva care a lucrat sa iti arate modelul este clasic. Cred ca toata lumea care a mai lucrat a facut o caciulita ca aceasta. E mult mai usor sa stai langa cineva sa iti arate. Depinde si de indemanarea pe care o ai pentru lucrul de mana.

Anonim spunea...

Pai cum se incheie ?Fara nici o scazatura?Cum v-a aparea caciulita?Va rog dati-mi un raspuns.

Carmen spunea...

Da nu se scade deloc, se cos intre ele cate 2 cele 6 parti la partea superioara ( se pot vedea in prima imagine care sunt cele 6 parti) si se formeaza 3 colturi apoi lateralele intre ele. Va aparea exact ca cea din fotografie.

Anonim spunea...

Buna ziua. Multumesc mult pentru postare, este caciulita copilariei mele si cum mama s-a prapadit, am putut sa-i fac si eu fetitei mele modelul. Cu tot respectul, am o observatie pt cele care, asemeni mie, nu sunt experimentate si au pornit la lucru respectand numarul de 61 de ochiuri. Nu este corect. Dupa ce am facut si desfacut de cateva ori am calculat ca numarul corect este de 73 de ochiuri: sunt 6parti egale ori 9 ochiuri= 54 plus 15 ochiuri lucrate "ca atare" de exemplu, un ochi la inceput de rand si unul la final. Eu am terminat caciulita simetric, cu alte 3 randuri lucrate pe dos. Se poate coase astfel incat obtii o mica creasta. Multumesc pentru sfaturi!

Anonim spunea...

Are dreptate Carmen...a explicat f bine...daca sunt 6 parti a cate 9 ochiuri=54...de unde au mai iesit 15 ochiuri lucrate ca atare,d-na Anonim? Sunt doar 7 ochiuri lucrate ca atare..adica 7 inmultitori si 4 scazatori...deci 54 plus 7=61..se vede f clar si in poza de mai sus.

Anonim spunea...

Are dreptate doamnă anonim !!! Trebuie puse 73 de ochiuri altfel nu va iasă modelul .Numai ca în loc de 15 ochiuri câte a zis ea ca se lucrează ca atare sunt 19 ca doar ca să scădem avem nevoie de ochiuri pt.scăzut ,luați un pic și o hârtie și desenați modelul cum am făcut eu și vedeți ca sunt necesare 73 de ochiuri

Unknown spunea...

Asa este , sunt nescesare 73 de ochiuri

Trimiteți un comentariu