vineri, 18 februarie 2011

Botosei tricotati pentru bebelusi

 Alaturi de caciulita tricotata pentru bebelusi, iata si un model de botosei tricotati. Se pot tricota dintr-un fir de bumbac pentru vara (asa cum sunt cei din imagini) sau pentru iarna dintr-un fir de mohair fara puf.
 Se incep pe 60 de ochiuri si de tricoteaza 8 randuri ( 2rand pe dos, 2 rand pe fata, 2 rand pe dos), dupa aceea se tricoteaza numai 10 ochiuri din mijloc, 20 randuri ( 2 rand fata, 2 rand dos, 2 rand fata, 2 rand dos, 2 rand fata, 2 rand dos, 2 rand fata, 2 rand dos,  2 rand fata, 2 rand dos ). La fiecare grup de 2 randuri se tricoteaza ultimul ochi din cele 10 impreuna cu cate un ochi ramas nelucrat, cate 10 ochiuri de fiecare parte.


  Dupa tricotarea celor 20 de randuri de pe mijloc vom ramane cu 40 de ochiuri ce se tricoteaza inca 24 de randuri ( 2 rand fata, 2 rand dos,........) . Dupa 12 randuri se poate face un rand cu gaurele pentru siret.
 Se coase partea din spate apoi la varf se pun 10 ochiuri pentru talpa, la capatul fiecarui rand se ridica cate un ochi ce se lucreaza cu ochiul de capat. 



 Dupa incheierea talpii se trece un siret crosetat sau din panglica prin gaurele si gata botoseii.

Carmen


11 comentarii:

Marina spunea...

Foarte dragut!Felicitari!

Carmen spunea...

Multumesc pentru felicitari

Anonim spunea...

pt o talpa de cati cm este modelul?

Carmen spunea...

Talpa este de 10-11 cm, iar firul folosit este de bumbac, bobina mare. Spor la lucru.

Anonim spunea...

cum sar de la 60 de ochiuri la alea 10 pe jumatate?

Carmen spunea...

Din cele 60 de ochiuri initiale alegi 10 ochiuri din mijloc, deci iti raman in fiecare parte cate 25 de ochiuri nelucrate, ochiuri care raman pe andrea. Din cele 25 de fiecare parte, 10 le iei la tricotarea celor 20 de randuri din mijloc si dupa cele 20 de randuri ai ramas cu cate 15 ochiuri de-o parte si de alta, care impreuna cu cele 10 fac 40 de ochiuri.
Spor la treaba,
Carmen

Anonim spunea...

Multumesc mult :*
Se lucreaza in 2 andrele sau 4?

Carmen spunea...

Cu 2 andrele. Eu folosesc o andrea circulara, se lucreaza mai usor cu ea.

Anonim spunea...

nu inteleg cum se pun ochiurile la varf pt talpa

Carmen spunea...

La partea din fata pe mijloc se ridica pe andrea (din margine ) 10 ochiuri si acelea se lucreaza pentru talpa, la fiecare capat de rand se lucreaza ultimul ochi cu marginea de jos pentru a se lega talpa de botosel.

Unknown spunea...

MI PIACE,

Trimiteți un comentariu